Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1964 στον Πειραιά

με την ονομασία Κούρταλης Ιωάννης και με την ιδιότητα της ατομικής φύσεως εταιρεία.

Σαν αντικείμενό της είχε την χύτευση και κατεργασία προϊόντων από μαντέμι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τροποποιήθηκε σε ομόρρυθμος εταιρία με την ονομασία Γ. Ι. ΚΟΥΡΤΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο. Ε. , και πλέον λειτουργεί ως σύγχρονο χυτήριο προδιαγραφών κραμάτων και μετάλλων.

Έτσι, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εργασιών στην χύτευση και τη παραγωγή, με την εφαρμογή νέων μεθόδων, όπως αυτής με ηλεκτρικό φούρνο έχοντας την δυνατότητα να παράγει προϊόντα από χυτοχάλυβα, ατσάλι, ανοξείδωτα υλικά και άλλα κράματα μετάλλων.

Ταυτόχρονα επεκτείναμε τις εγκαταστάσεις μας στο διπλάσιο με την αγορά παρακείμενης εκτάσεως, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων μας.

Σε λειτουργία βρίσκεται και υποκατάστημα της εταιρίας στην περιοχή των Μεγάρων στην θέση Παπά.

Η εταιρία μας χορηγεί πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001. Κύριο αντικείμενο παραγωγής μας είναι οι δέστρες ( μπιντές ) για προβλήτες λιμανιών.

Οι δέστρες μας διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα

Με το βάρος

Τον σχεδιασμό τους

Ο διαχωρισμός αυτός γίνεται για να εξυπηρετήσει στην κάλυψη των ορίων αντοχής που πρέπει να διαθέτουν. Κάθε μια από αυτές συνοδεύεται από πιστοποιητικό αντοχής από πιστοποιημένο φορέα.

Το πιστοποιητικό διασφαλίζει τον πελάτη σε ότι αφορά την αντοχή και τις μηχανικές ιδιότητες των δεστρών κατά τους διαφόρους τρόπους καταπόνησης των, στοιχεία που προκύπτουν από την υψηλή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία καθώς και την χρησιμοποίηση ειδικών κραμάτων και υλικών.

Η ποιότητα της κατασκευής και του σχεδιασμού τους αποδεικνύονται από την επιτυχή ανταπόκριση τους σε δύσκολες συνθήκες πρόσδεσης των πλοίων στις προβλήτες των λιμανιών.

Οι δέστρες της εταιρείας μας ήδη εξυπηρετούν όλα σχεδόν τα λιμάνια της Ελλάδας όπως:
Επίσης η εταιρεία μας έχει επεκταθεί σε εξαγωγές δεστρών τόσο στη Ρουμανία οπού δέστρες μας κοσμούν το κεντρικό λιμάνι της Κωστάντζα όσο και της Αλβανίας στους Αγίους Σαράντα καθώς και μέσω εμπορικών εταιρειών σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Αυστηρής ποιότητας προϊόντα της εταιρίας μας αποτελούν, κολώνες φωτισμού, κολωνάκια για πλατείες καθώς και κάθε είδους φρεάτια.

Οι κολώνες που διαθέτουμε είναι παραδοσιακής μορφής και ήδη αρκετές από αυτές στολίζουν το νησί της Αμοργού, τη Λήμνο, τη Περίσσα και Περίβολο της Σαντορίνης καθώς και πόλεις όπως την Τρίπολη, το Γύθειο Λακωνίας και το δήμο Παπάγου στην Αθήνα.

Βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων που η εταιρεία μας διαθέτει και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.

Όλων των ειδών τα φρεάτια είναι δυνατόν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τα σχέδια που διαθέτουμε με αυτά που προτείνει ο πελάτης.

Αντίστοιχα με τη κατασκευή των δεστρών και τα φρεάτια μας ειδικά αυτά του βαρέου τύπου που μπαίνουν στα μεγάλα λιμάνια είναι ειδικής κατασκευής και ανταποκρίνονται στις δύσκολες απαιτήσεις λόγο μεγάλης καταπόνησης τους από τα βάρη φορτίων και φορτηγών.

Μετά από πολυετή έρευνα , η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας μας γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο σχεδιασμός των προϊόντων, η ποιότητα και η οργάνωση της παραγωγής έχουν βελτιωθεί σε επίπεδο κάλυψης όλων των τεχνικών προβλημάτων και αναγκών.